Zoom

Forrige Næste

Chianti Classico Gran Selezione, Castello di Fonterutoli 2013

Vær den første til at bedømme dette produkt

20

Lagerstatus: På lager

369,00 DKK

Hurtigt overblik

Fabio siger: la Grande Selezione, en helt unik Chianti Classico. Når du åbner denne flaske, er det som at åbne et vindue i Chianti Classico bjergene - en drøm!

I 2013 introducerede Chianti Classico konsortiet en helt ny kategori, den strengeste ind til videre, som skal kategorisere, det bedste af det bedste, og naturligt nok, er det ikke alle årgange eller vinhuse der kan præstere den nye betegnelse ’Gran Selezione’. Man kan sige at denne kategori er toppen på pyramiden af Chianti Classico Riserva.
Type:
Rødvin
Årgang:
2013
Flaskestørrelse:
75 cl
Producent:
Marchesi Mazzei
Område:
Toscana
Druer:
92% Sangiovese, 8% Malvasia Nera og Colorino
Passer til:
Lam, Mørkt fjerkræ, Vildt, Okse, Trøffel
Anbefalet temp.:
18 grader
Drikkes bedst mellem:
nu og 2030
Alkohol:
13,7%
Smag:
God struktur, dejlig bouquet, meget rig og vedholdende smag. Smagen er præget af kirsebær, jordbær og lette tanniner, eftersmag er helt enestående.

Detaljer

Denne vin er en af Fabios favoritter fra Mazzei. I 2013 introducerede Chianti Classico konsortiet en helt ny kategori, den strengeste ind til videre, som skal kategorisere, det bedste af det bedste, og naturligt nok, er det ikke alle årgange eller vinhuse der kan præstere den nye betegnelse ’Gran Selezione’. Man kan sige at denne kategori er toppen på pyramiden af Chianti Classico Riserva. Kriterierne er bl.a., at druerne skal komme fra egne marker og vinen skal fadlagre minimum 30 måneder og 3 måneder på flaske. Vinen er lavet på hele 36 forskellige typer af Sangiovese, alle vinificeret og lagret hver for sig. Dette er en ekstravagant, kompleks og meget struktureret vin som er perfekt nu, men vil kunne gemmes op til 20 år. Smagen er præget af kirsebær, jordbær og potente men tæmmede tanniner, eftersmag og finish er kompleks og enestående.

Indsend din bedømmelse

Du anmelder: Chianti Classico Gran Selezione, Castello di Fonterutoli 2013

Giv produktet karakterer *

  1 stjerne 2 stjerner 3 stjerner 4 stjerner 5 stjerner
Pris
Værdi
Kvalitet
Sammenlign produkter

Der er ingen varer til sammenligning

Fabio

Back to Top